Geografie aan de K.U.Leuven
K.U.Leuven
  Zoeken naar Zoeken naar personeel Zoeken naar studenten Zoeken in het organigram Zoekmatrix Zoeken op trefwoorden

Geografie

Nieuwe website "Afdeling Geografie"
Nieuwe website Afdeling Geografie

Sinds 1 augustus 2010 vormen de oude 'Afdeling Sociale en Economische Geografie' en de oude 'Afdeling Fysische en Regionale Geografie' één nieuwe 'Afdeling Geografie'.

Bezoek onze nieuwe website op:
aow.kuleuven.be/geografie 

 

 
     
Welkom

Welkom op de webstek van de afdeling Geografie aan de K.U.Leuven. De afdeling Geografie verschaft onderwijs voor de opleidingen Bachelor en Master in de Geografie. In de geografie worden ruimtelijke patronen aan het aardoppervlak bestudeerd en staan de dynamische wisselwerkingen tussen het fysische milieu en de samenleving centraal. De afdeling Geografie beoogt de vorming van "breed geschoolde" geografen, die dankzij een opleiding in zowel exacte als humane basisdisciplines als in meer toegepaste disciplines vele taken kunnen vervullen in de maatschappij (vb. ruimtelijk planner, milieu-onderzoeker, leerkracht, GIS-deskundige). In de opleiding Bachelor in de Geografie worden basiswetenschappen, geografische vaardigheden en inleidende geografie-disciplines gedoceerd. In de opleiding Master in de Geografie kan een student zich vervolmaken in één van de drie aangeboden specialisatierichtingen: "Terrestrische Ecosystemen en Milieuveranderingen", "Ruimtelijke Analyse van de Omgeving" en Stadsgeografie". Deze specialisatierichtingen sluiten nauw aan bij het onderzoek van de afdeling Geografie dat zich concentreert rond de volgende onderzoekszwaartepunten: geomorfologische processen, bodemdegradatie en bodemconservatie, terrestrische ecosystemen en milieuveranderingen, prehistorische archeologie, regionale klimaatsstudies, geïntegreerde ruimtelijke analyse, sociaaleconomische geografie van nederzettingen, economische geografie en regionale ontwikkeling, ruimtelijk beleid, recreatie en toerisme. Contacten met de overheid en het bedrijfsleven resulteren eveneens in onderzoeksgebaseerde dienstverlening.

gebouw

 

 
     
Onderwijs

Op onze onderwijspagina vind je info over de studierichtingen geografie en de opleidingsonderdelen die je bij ons kan volgen. Verder vind je er informatie in verband met LLP-ERASMUS, excursies, eindwerken, …

 

Modellering


Locatie

 Geografie, K.U.Leuven

 GEO-Instituut
 Celestijnenlaan 200E
 B-3001 Leuven-Heverlee


 Tel: +32 16 32 78 00   Fax: +32 16 32 29 80
 

Bereikbaarheid

Wegbeschrijving


 
IN DE KIJKER
NIEUWS EN PERIODIEKEN
Agenda Geografie
E-tijdschriften
EXTERNE LINKS
Toledo
Ludit
Lerarenopleiding
Alumni
Merkator
PERSONEEL
OWA (Outlook Web Access)
Webmail
K.U.Loket
Formulieren
ICT-GEO
DICT
SIC

K.U.Leuven - Claim  

top of pageback to start page printer friendly version

Lay-out KULeuven

Copyright Katholieke Universiteit Leuven | reacties op de inhoud: Kwinten Van Weverberg of Johan Boon
Realisatie: Johan Boon | Laatste wijziging: 19-11-2013 | Disclaimer
URL: http://geo.kuleuven.be/geografie/index.htm